Ingrediente:

  • 4 oua;
  • 1 cana cu zahar;
  • 6 linguri cu varf de faina;
  • 7 linguri cu apa rece;
  • 2 plicuri de zahar vanilinat;
  • fructe (visine, mere, piersici, capsuni).

Mod de preparare:

  • Se separa albusurile de galbenusuri;
  • Se bat galbenusurile cu apa 5 minute cu mixerul;
  • Se adauga zaharul si se amesteca cu mixerul timp de 10 minute;
  • Apoi se adauga faina puti cate putin;
  • Dupa ce albusurile au fost batute spuma (pentru a le bate spuma este mai usor daca adaugati atunci cand le bateti foarte putina sare), se vor adauga si ele amestecand de sus in jos foarte incet;
  • Se unge tava (cel mai bine e cu putin unt) si se toarna compozitia;
  • Cuptorul trebuie incins inainte de a baga prajitura;
  • Se adauga fructele, de cele mai multe ori am folosit visine dar de curand am incercat si cu mere si a iesit foarte buna;
  • Timp de coacere 15-20 minute la temperatura de 170-180°C;

Anunțuri