Saptamana trecuta am mers cu Matei pentru prima data la un loc de joaca amplasat intr-un centru comercial. Intrarea a costat doar 20,00 lai pentru ca era in cursul saptamanii si pentru ca ne-am facut si  un card de fidelitate. Mi-a placut aici ca nu aveau timp limita.

Am crezut ca nu va accepta sa stea fara noi. Ne-am inselat pentru ca lui Matei i-a placut foarte mult si cu greu am reusit sa il luam de la locul de joaca. Mi-a placut ca erau cateva fete care aveau grija de ei. Recunosc ca am avut emotii cand i-am dat drumul. Cred ca in general este greu si pentru parintii sa isi lase copilul la gradinita daca este obisnuit sa stea cu el 24 din 24. Am sa il mai duc la locul de joaca pentru a se obisnui atat el cat si eu.

Ma bucur ca pot vedea in Matei un copil istet cu o educatie buna. Am spus asta pentru ca eu am tot stat pe langa locul de joaca pentru a vedea cum se descurca. Si am observat ca nu este un copil disperat care sa traga jucariile altora din mainile lor, iar atunci cand un alt copil i-a luat o jucarie el pur si simplu l-a ignorat si s-a dus si a luat o alta jucarie fara ca evenimentul sa il fi afectat. Recunosc ca mi-a fost teama ca el sa nu fie afectat si sa ramana cu frustrari.

Pentru mine este o problema daca apare un copil violent. Recunosc ca sufar atunci cand vad ca un alt copil da in el, mai ales ca nu e obisnuit cu bataia  si nu are obiceiul sa riposteze.  Foarte urat mi s-a parut ca bunica a reactionat prin a-mi spune ca este nazdravan, razand. De parca comportamentul  nepotului era normal. Si uite asa ii transforma marea majoritate in niste „smardoi”, care vor ajunge sa se filmeze in pauzele de la scoala cand ii bat pe altii.

Cred ca va fi important pentru Matei sa stie sa se apere si cred ca il vom da la un sport unde va invata nu doar cum sa se apere dar si cum sa evite „smardoii”.

Reclame