Este important sa nu il fortati pe copil sa renunte la pampers daca nu este pregatit. In general varsta la care ei sunt dispusi sa invete sa aibe o igiena corespunzatoare, este intre 2 si 3 ani si uneori chiar  dupa 3 ani.

Matei a fost pregatit pe la 2 ani si 6 luni. Inarmativa cu multa rabdare. Este o etapa grea pentru parinti dar si pentru copil, incercati sa nu uitati lucrul acesta.,

Trebuie sa stiti ca este important sa il lasati sa va vada „din greseala” cand mergeti la toaleta, il ajuta sa inteleaga mai bine ce vrem noi de la el.

Este important sa ii aduceti aminte si sa il puneti sa faca la olita la inceput cam din ora in ora.

Nu trebuie sa il certati prea tare daca uita si a avut „un mic accident”. Incercati sa nu vorbiti cu ceilalti despre problemele lui in prezenta lui, chiar daca nu stie inca sa se exprime foarte bine nu inseamna ca nu intelege destul de bine, nu ajuta cu nimic sa le povestim si celorlalti incercand sa il facem sa ii fie rusine, poate chiar sa inrautateasca situatia.

Oferitii recompense pentru fiecare reusita, o mangaiere,  incurajari si felicitari.

Cand mergeti in vizita sau pur si simplu plecati in parc folositi panpersul pana cand va avea un bun control al vezicii urinare.

Daca s-a intamplat sa fie vazut de catre cineva scapandu-se pe el nu lasati sa il critice in nici un fel. Este o problema de familie care va priveste doar pe voi.

Chiar daca nu este frumos atunci cand mergeti in parc sau la plimbare, puneti copilul  sa faca la un pomisor pipi, la inceput sigur nu va avea un bun control al vezicii. Am observat in parc ca unora le este rusine mai mult decat ar trebui si altora le lipseste cu desavarsire bunul simt. Sunt putini cei care isi dau seama ca nu este vina lor ca la noi nu este ca in tarile civilizate unde sunt parculete cu WC pentru copii.

Pentru caca luati cu voi atunci cand mergeti in parc pungi si servetele pentru ca noua ni s-a intamplat. Cred ca totusi caca nu trebuie lasat in parculet pentru ca pot venii alti copi mai mici si curiosi care sa…

Eu am incercat sa reduc lichidele seara numai ca Matei imi tot cerea apa atat seara cat si in timpul noptii si am considerat ca nu este bine sa nu ii dau apa daca ii este sete, mai ales ca nu prea vroia sa bea apa in timpul zilei. Acum imi cere sa bea apa doar inainte de culcare si pentru asta ii pun pampers pe timpul noptii. Nu ii mai este sete si in timpul noptii. Nu va faceti griji nu il va dezorienta, va cere in continuare sa faca pipi daca nu ii puneti pampers ziua.

Anunțuri