Ingrediente pentru crema de ciocolata:
• 4 oua,
• 1 lingura zahar,
• 200 ml frisca lichida
• 2 ciocolati cu lapte (sau ciocolata neagra, dupa gust).

Mod de preparare:
– Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe bain-marie.
– Intre timp se separa ouale.
– Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza.
– Se adauga esenta de rom, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
– Se adauga si frisca, se amesteca bine, se pune in frigider 15-20 minute.

Siropul pentru inmuierea piscoturilor se prepara din:
• 2 cani de apa,
• 4 linguri de zahar,
• 2 linguri de unt,
• 3 linguri de cacao,
• Esenta de rom.

Ingredientele se pun la foc si se dau in fiert. Cand untul s-a topit se iau dupa foc si se lasa la racit.

A 2-a crema eu o prepar din 250 ml frisca lichida pe care o amestec cu mixerul si ii adaug un pachetel de intaritor de frisca si ii mai pun si cateva fructe: o portocala, 1/2 cutie de compot de ananas si un kiwi.

Pentru blat aveti nevoie de un bax mai mare de piscoturi sau 3 mai mici.

Asezam piscoturile inmuiate foarte putin in sirop (nu trebuie decat sa il introduceti si il scoateti imediat), puneti pe primul rand crema de frisca cu fructe, apoi asezati un alt rand dupa care puneti crema de ciocolata si un un al treilea strat pe care il ornam cu cacao data printr-o sita si peste care daca vrem putem pune si cateva fructe.
Arata bine ananasul cu kiwi si portocale.