Ceaiul alb este originar din China si se obtine din mugurii si frunzele plantei camellia sinensis, care creste in China, Rusia, Argentina, India, cele mai faimoase tari pentru producerea de ceaiuri.
S-a folosit din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale antioxidante, iar efectul antimicrobian il recomanda pentru tratarea virozelor si imbunatatirea sistemului imunitar.

Are rol de protectie impotriva cancerului la colon si a celui de piele, dar protejeaza intreg organismul impotriva infectiilor si bacteriilor daunatoare.
Face parte din compozitia produselor cosmetice pentru ca previne imbatranirea pielii si favorizeaza aparitia celulelor sanatoase.

Poate fi folosit cu succes si in curele de slabire pentru ca arde grasimile si nu are calorii. Mai mult, normalizeaza nivelul colesterolului si asigura o buna functionare a inimii.
Specialistii americani sunt de parere ca un consum regulat de ceai alb are de trei ori mai multe beneficii pentru sanatatea organismului decat cel verde. Excesele nu dauneaza, deci te poti bucura de gustul ceaiului alb pe parcursul intregii zile.
Se recomanda inclusiv diabeticilor pentru ca imbunatateste circulatia sangelui, dar si femeilor care vor sa isi ascunda varsta si sa se pastreze mereu tinere. In curele de slabire, pe langa intarirea sistemului imunitar, functie esentiala pentru ceaiul alb, el intervine si in scaderea apetitului exagerat.


Reclame