Ouale crude

Orice mancare in a carei compozitie sunt oua crude poate fi infectata cu salmonela. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa evitati consumul lor.

Carnea care nu este prajita foarte bine provoaca salmonela, E Coli.
Femeile gravide ar trebui sa evite sa consume asftel de produse. Tineti minte sa va luati masuri de precautie atunci cand preparati o friptura. Evitati sushi, fructele de mare.

Aspartamul


Aspartamul este un indulcitor care se gaseste in foarte multe mancaruri. S-a ajuns la concluzia ca daca este folosit in cantitati foarte mari acesta duce la aparitia cancerului. Datorita faptului ca i s-a facut foarte multa publicitate negativa acestui indulcitor, firma care l-a creat a scos pe piata neotamul. Nu s-au facut inca suficiente teste pentru a vedea daca si acesta este la fel de toxic, dar se crede ca ar fi mult mai rau decat aspartamul. Asigurati-va ca felurile de mancare pe care le consumati nu au in compozitia lor indulcitori artificiali.

Unele tipuri de peste


Pestele este o sursa excelenta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare mai rapida a creierului si a vederii copilului dumneavoastra. Datorita poluarii cele mai multe specii de peste sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care poate cauza probleme neurologice copilului dumneavoastra (dezvoltarea lenta a creierului). Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumati in perioada sarcinii sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton, crabul albastru din zona Mexicului, macroul, somon, stiuca, pastrav.

Alte alimente pe care trebuie sa le evitam: hotdog, carnati, delicatese din carne, carne insuficient fiarta, mancaruri care contin oua crude, peste crud, scoici.

Legumele si fructele ar trebui sa ocupe un loc important in alimentatia ta, dar nu le manca nespalate. Legumele pot fi contaminate cu diversi virusuri si bacterii, inclusiv toxoplasmoza, fructele pot fi stropite cu insecticide, ca sa nu mai vorbim de toate mainile murdare care le-au atins pe taraba sau la supermarket.