In momentul in care celula sexuala, ovul, este fecundata de celula sexuala masculina, spermatozoid, putem vorbi de conceptie sau fecundatie.

Celula formata din aceasta contopire poarta numele de “celula ou zigot” si este mai mica decat o granula de sare.

Noua viata a mostenit 23 de cromozomi de la fiecare parinte, in total 46. Aceasta celula este cea mai complexa celula existenta.                                                                                                              Ea contine tiparul genetic complex al dezvoltarii umane – sexul copilului, culoarea parului si a ochilor, inaltimea, nuanta tenului, etc.

In primele 3-4 zile oul fecundat ajunge prin trompe in uter unde hormonal numit progesterone a pregatit terenul pentru implantare.

In urmatoarele zile 5-9 ale conceptiei, oul fecundat se implanteaza in peretele uterin si incepe sa se hraneasca.

De acum incolo putem vorbi de embrion. Abia dupa ce vor trece 10-14 zile de la conceptie  isi va da seama mama ca este insarcinata.

Durata unei sarcini este de aproximativ 266 de zile de la conceptie pana in momentul nasterii sau 280 de zile din prima zi a ultimei menstruatii.

Aparitia primelor semen de sarcina – menstruatia lipseste, apetitul poate creste, sanii cresc in dimensiuni,  unele femei au  greturi  matinale.