Cateva sfaturi pentru a nu fi in pericol dezvoltarea copilului:

1. Pentru a preveni toxoplasmoza si alte boli generate de alimente, hrana ar trebui pregatita la o temperatura mai mare de 63-71oC. incalzirea alimentului trebuie sa fie uniforma, fiti atente la cuptoarele cu microunde de putere mica!

2. Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi folosite.

3. Mesele sau fundurile pentru taiat carne, suprafetele pentru gatit, tacamurile si mainile vor fi spalate cu apa calda si detergent dupa ce au venit in contact cu carne cruda rosie sau alba; cu legume sau fructe nespalate. Nu folositi cutitele cu care ati taiat carne inainte de ale spala, pentru a taia alte alimente.

4. Gustatul carnii crude (tocaturi de exemplu) sau insuficient preparate este cu desavarsire interzis.

5. Femeile insarcinate ar trebui sa poarte manusi atunci cand lucreaza in gradina sau vin in contact cu pamant sau nisip, din cauza posibilitatii de infestare a acestora cu fecale de pisica. Dupa activitati care implica acest contact mainile trebuiesc spalate cu atentie.

6. Daca este posibil, femeile insarcinate trebuie sa evite sa curete cutiile in care pisicile isi fac nevoile. Daca nu este nimeni disponibil care sa la inlocuiasca, femeile insarcinate vor purta manusi si se vor spala dupa aceea cu multa atentie pe maini. Cutiile cu dejecte de pisica trebuiesc curatate obligatoriu zilnic. Pisicile vor fi pastrate permanent in casa, pentru a nu se infecta din mediul exterior si vor fi hranite numai cu hrana uscata, conservata sau preparata termic. Femeile gravide nu trebuie sa adopte pisici vagabonde.

Anunțuri